2012. április 25., szerda

Piros? - Igen!

Eddig nem szerettem a piros színt. Túl erős, hivalkodó volt nekem.
De most már nem tudom nem szeretni.2012. április 21., szombat

Tenger gyümölcsei

Kék lagúna - ezúttal fülbevaló csigával


Kis hableány könyvjelző halacskával - jelenleg is használom (C. J. Sansom: Sötét tűz)

Még mindig peyote

Most ez a technika tetszik. Csak nagyon fárasztó a szemnek. Felmenőim viselnek szemüveget, ez a sors engem sem fog elkerülni. De legalább meggyorsítom a romlást. Tegnap már azért is hagytam abba az aktuális nyakláncot (Anyák napjára), mert már konkrétan nem láttam.

Ezt majd idővel feltöltöm a Meska boltomba.
Rózsaszín és zöld karika, cseh üveg- és csiszolt gyöngyökkel réz láncon fülbevalóval. Nagyon aranyos kis tavaszi szett. Bár már mindjárt itt a nyár.

És egy fél fülbevaló. A másik fele idővel elkészül.Imádom a sárga és lila párosítást.

Természetesen a peyote technikával készült karikáim, szőlőszemem nem tökéletes, mivel nem delicával, hanem sima kásával dolgozom. Annyira azért nem csálék, nekem tetszenek. Olyanok, mint én: nem tökéletesek. :)

2012. április 15., vasárnap

Peyote karika fülbevaló


 Egyszerű rózsaszín fülbevaló nyárra. Bár annyira nem egyszerű, mert két napig csináltam.

2012. április 11., szerda

Karikák

Kipróbáltam és nagyon tetszik.
Kása gyöngyből, cseh üveg- és kerámia gyöngyökkel.
2012. április 10., kedd

Karamella Ella

Barátnőmnek.

Mi a divat?

Ma voltam vásárolni, 3 felsővel lettem gazdagabb (és lett a pénztárcám szegényebb). Körülnéztem, mik az idei divatszínek, mi az idei divat. Hááát... Vegyes. Színekben a menő a rózsaszín (babától a ciklámenig), a szürke, az erőteljes színek (kék, sárga, piros, narancs, zöld). Még mindig divatosak a pasztell színek. Most nagyon trendi az indiai és a virágos minta, a pöttyös és a kockás. Ezek a cipőkön is visszaköszönnek. A 60-70-80-as évek fazonjai és formái egyszerre vannak jelen. Csak egymással nem szabad vegyíteni. Cipőben még mindig menő a balerina és a platform. Az ortopédorvosok dörzsölhetik a markukat. Ja, és csak nagyon rövidnadrág van. Térdig érő nuku. Nekem meg olyan kéne. Nincs is jobb, mint nyáron jól odacuppanni a műbőr üléshez.
Szóval van minden, mi szem-szájnak ingere, csak pénz legyen elég. És persze olyan nincs, amilyet én szeretnék. Mondom, hogy meg kell tanulnom varrni.
Ami az ékszereket illeti, a pasztell és az erős színek a menők. Hódít a rózsa és a pillangó, no meg a masni.

Kár, hogy a vásárlás olyan nekem, mintha a fogamat húznák. 3000 Ft felett kétszer is meggondolom kell-e az adott termék. Más élvezkedik, és boldogság hormonok öntik el egy-egy beszerzőtúra után. Én meg sopánkodom, hogy mennyi pénzt elvertem. Menthetetlenül skót lettem. 

2012. április 2., hétfő

Csillogó csüngő fülbevalók

A fülbevaló alapok már rég a birtokomban voltak, de nem tudtam velük mit kezdeni. Többször nekifutottam, de soha nem tetszett a végeredmény. De a hétvégén végre sikerült tetszetős darabokat készíteni belőlük cseh csiszolt üveggyöngyök felhasználásával.


Múlt heti termés

2012. április 1., vasárnap