2012. október 31., szerda

Hópelyhes fülbevalók

A télre készülődve.
Betértem egy-két gyöngyös boltba, csak úgy nézelődni, de persze nem tudtam megállni, hogy ne vegyek néhány apróságot. Például a hópelyhes fityegőt.

Fehér-áttetsző (ezt megtartom magamnak):

Kék (megkapja Nővérkém):
És a kettő együtt:


4 megjegyzés:

Magdi írta...

Szia! Nagyon aranyosak ezek a fülbevalók! Szétnéztem a blogodon és nagyon tetszenek az ékszereid, főképpen azok a kis szaténszalagos bogyók!!!! Elárulod hogy készíted őket???

Daffodil írta...

Köszi!
Örülök, hogy tetszenek az ékszereim. :-)
Nekem is kis időbe telt, mire rájöttem, hogy készül. Kell hozzá fa golyó, de lehetőleg nagy lyukú. Veszem a szaténszalagot, szerintem a fél centi széles a legideálisabb, a golyó nagyságától függ a hossz, én a biztonság kedvéért mindig ráhagyok egy kicsit. Durván 1 métert használok. A szalag egyik végébe kerül a cérna a tűvel (így tudom az egyre szűkülő lyukon áthúzni a szalagot). A másik végét átdugom a golyón, eligazgatom, aztán a tűs végével elkezdem bevonni a golyót a lyukon keresztül. Közben mindig igazgatni kell a szalagot, hogy szépen ráfeküdjön a golyóra. A végére csomót kötök, majd pálcika és gyöngykupak.
Lehet, hogy így kicsit zavarosnak tűnik. De ha van rá igény, megörökítem a lépéseket fotón és kirakom.

Magdi írta...

Nagyon kedves vagy és köszönöm, hogy leírtad, szívesen venném a lépésről-lépésre bemutatást is!!!!! Szerelmes lettem ezekbe a golyókba, de lehet hogy nekem túl bonyolult! Neked gratulálok, mert csodaszépeket készítesz!!!!!

Daffodil írta...

Most kifogytam a fa golyókból, de jövő héten veszek és hétvégén elkészítem a lépésről-lépésre fotókat és felrakom.